RSS

Καταγραψτε σε βιντεο οτιδηποτε στην οθονη σας (ή αλλιως, πως να φτιαξετε screencast)

09 Νοέ.

Θα σας εχει τυχη καμμια φορα, να θελετε να φτιαξετε καποιο αρχειο βιντεο στο οποιο να καταγραφετε οτιδηποτε κανετε στην οθονη/desktop του υπολογιστη σας.

Υπαρχουν αρκετα προγραμματα που εχουν φτιαχτει για αυτη την δουλεια, αλλα δυστυχως εχουν αρκετα bugs με αποτελεσμα να κολανε ή να μην καταγραφουν σωστα αυτα που φενονται στην οθονη σας.

Ευτυχως υπαρχει ενας ευκολοτερος τροπος, χωρις να χρειαζετε να εγκαταστησετε κατι καινουργιο στον υπολογιστη σας. Το μονο που χρειαζεστε ειναι το πακετο ffmpeg, το οποιο κατα 99% ειναι ηδη εγκατεστημενο στον υπολογιστη σας.

Οποτε για να ξεκινησετε την καταγραφη του βιντεο κανετε το εξεις. Ανοιγετε το τερματικο και δινετε την εντολη:

ffmpeg -r 30 -s 1024x768 -f x11grab -i :0.0 -vcodec msmpeg4v2 -qscale 2 myvideo.avi

Ο αριθμος 30 (-r 30) δηλωνει ποσα frames θελετε να καταγραφονται ανα δευτερολεπτο στο βιντεο σας. Οσο μεγαλυτερος ο αριθμος τοσο καλυτερο το βιντεο αλλα και πιο μεγαλο το μεγεθος του. Μια τιμη απο 25 (ελαχιστο!) ως 35-40 ειναι μια χαρα.

Η αναλυση του βιντεο ειναι ο διακοπτης -s 1024×768, βαλτε την αναλυση της οθονης σας για να γινει πληρης καταγραφει της οθονης. Οπου myvideo.avi, ειναι το ονομα του αρχειου που θα δημιουργηθει.

Για να διακοψετε την καταγραφη απλως πατηστε Control + C

Η μεθοδος αυτη ειναι η πιο "ελαφρια" για τον υπολογιστη σας και χωρις bugs. Το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν μπορειτε να καταγραψετε και ηχο, οποτε θα πρεπει να τον προσθεσετε αργοτερα.

 
Σχολιάστε

Posted by στο 09/11/2010 σε Hints & Tips

 

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε